
23 oktober 2024
RTBF benadrukt onze slimme batterijen.
Met de proliferatie van zonnepanelen in België is de elektriciteitsproductie sinds 2021 meer dan verdubbeld. Hoewel deze ontwikkeling goed nieuws is voor de energietransitie, brengt ze ook een grote uitdaging met zich mee: het beheren van overschotten. De Commission de régulation de l’électricité et du gaz (Creg) waarschuwt voor het risico van verzadiging van het net, wat kan leiden tot stroomonderbrekingen.
💡 De oplossing? Sla de geproduceerde energie op met een intelligente huishoudbatterij.
Waarom een thuisaccu installeren?
Op dit moment kunnen eigenaars van zonnepanelen nog profiteren van een meter die terugdraait, zodat ze hun overtollige energie aan het net kunnen leveren. Maar in 2030 komt er in Wallonië een einde aan deze voorziening. Met een batterij verbruik je de energie die je produceert rechtstreeks, zonder afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet.
Zoals Pierre Thirion, eigenaar van een zonne-installatie uitgerust met een Azimut intelligente batterij, uitlegt:
“Het voordeel is dat de elektriciteit die overdag wordt geproduceerd en niet wordt verbruikt, wordt opgeslagen en ’s nachts opnieuw wordt gebruikt. Als de stroom uitvalt, neemt de batterij het direct over, dus er is geen stroomonderbreking nodig.
Azimut Energy, een oplossing ontworpen voor België
Bij Azimut Energy hebben we een intelligente huishoudbatterij ontwikkeld die speciaal is afgestemd op de behoeften van Belgische huishoudens. In tegenstelling tot standaardoplossingen optimaliseert onze software de energieopslag door rekening te houden met lokale verbruikspatronen en weersomstandigheden, wat zorgt voor een efficiënter beheer en een hogere opbrengst.
“Aziatische fabrikanten bieden generieke systemen aan die geen rekening houden met de specifieke regionale kenmerken. Wij hebben voor België een oplossing op maat ontwikkeld die een optimaal rendement garandeert.” – Florent Dossin, CEO van Azimut Energy
Een winstgevende investering die binnenkort wordt aangemoedigd?
In Vlaanderen zijn tussen 2019 en 2023 subsidies toegekend om de installatie van batterijen voor huishoudelijk gebruik aan te moedigen. Er zijn gesprekken aan de gang om deze steun uit te breiden naar Brussel en Wallonië, om deze technologie toegankelijker te maken.
💰 Geschatte kosten: tussen €7.000 en €15.000, afhankelijk van de opslagcapaciteit.
📽️ Ontdek hier het RTBF-rapport over onze oplossing: [Lien vers la vidéo]
🔎 Benieuwd of een batterij nuttig kan zijn voor jou?
📊 Test nu onze simulator! [Lien vers le simulateur]
Deze artikelen kunnen u interesseren

Azimut Energy in de kijker in Sudinfo: een groepsaankoop voor intelligente batterijen

Azimut Energy uitgelicht in L’Écho: Optimaliseer uw zonnepanelen met onze slimme batterijen.
